Buurttuin in de maak!

Gepubliceerd op 30 november 2023 om 13:48

Yes er is weer een buurttuin in IJmuiden in de maak. 🎉🌱💪. Een tijdelijke buurttuin op het terrein van het voormalige buurtcentrum De Spil.

Braakliggend terrein

Woensdagavond 29 november kwamen zo'n 15 buurtbewoners bij elkaar in Waldorf aan Zee, de vrije school aan de Heerenduinweg in IJmuiden. Om samen te  dromen over de nieuwe - tijdelijke - invulling van het terrein waar tot voor kort buurtcentrum de Spil stond. Hier gaat te zijner tijd gebouwd worden in het kader van Pont tot Park, maar dat kan nog even duren. Dus smeden we in de tussentijd mooie plannen voor een groene en sociale ontmoetingsplek in de buurt. 

Tuinieren, ontmoeten en natuurlijk genieten

Bewoners konden elkaar goed vinden in de invulling van het terrein. Een moestuin en een bloementuin. Schooltuintjes voor de kinderen. Een schaduwrijke zitplek, ruimte om te spelen, een groene omheining en uiteraard een waterpunt en een schuurtje voor het gereedschap. Plannen genoeg. 

Nog diezelfde avond werden werkgroepen gevormd om de plannen uit te werken en bij de gemeente te toetsen. Gelukkig was wijkverbinder Bert ook aanwezig met kennis en kunde. 

Hoe doe je dat, samen met de buurt? 

De sessie werd begeleid door Jessica en Petra van Wortels enzo.  Heb je ook plannen voor een moestuin in de buurt, maar weet je niet hoe je de buurt meekrijgt? Neem contact op en wij denken met je mee en delen al onze ervaringen met het opzetten van een groen buurtinitiatief in de gemeente Velsen. ❤️🌱