Buurttuin 'Pacha Mamma'

In het najaar van 2020 werden buurtjes Jessica en Mette via de gemeente gekoppeld aan Wout. Ze hadden alle drie het zelfde idee: een buurtmoestuin.

Het was corona-tijd en ze konden niet wachten om lekker buiten aan de slag te gaan. De gemeente wees hen een prachtig terrein toe aan de Leeuweriklaan in IJmuiden, tegenover de Stadsschouwburg en in februari 2021 ging de eerste schop in de grond.

Inmiddels is deze buurtmoestuin 'Pacha Mamma' gedoopt, wat moeder aarde betekent. Met zo'n twaalf huishoudens onderhouden deze buurtbewoners de tuin en oogsten ze heerlijke groentes voor eigen gebruik.  

Maar de tuin is niet alleen voor hen. Buurtbewoners kunnen kruiden plukken uit de kruidenspiraal en kinderen zijn altijd welkom om (in het bijzijn van een van de medetuiniers of ouders) mee te helpen door bijvoorbeeld water te pompen.

Iedere tweede zondag van de maand werkt het team van Pacha mamma met z'n allen samen en maken ze er wat gezelligs van met een hapje en een drankje. Wil je kennis komen maken? Loop vooral even langs en wees welkom om mee te doen!