De Spiltuin

Eind 2022 is het buurthuis de Spil in IJmuiden gesloopt. Het terrein bleef braak liggen en veranderde in een troosteloos veldje. Op termijn gaat hier weer gebouwd worden, maar dat kan nog even duren. We vroegen ons af of op deze plek niet een buurttuin gerealiseerd kon worden. Na diverse werksessies en een schets voor de toekomstige tuin gaf de gemeente begin 2024 groen licht. 

Inmiddels zetten we ons hier met een actieve groep bewoners samen voor in. De ontwerpgroep heeft een tuinontwerp gemaakt. De bouwgroep heeft nagedacht over een omheining, zaaibakken en zitmeubels. De zaaigroep buigt zich over het zaaien, planten en poten. En ook de nabijgelegen school Waldorf aan Zee doet mee. 

Super dat er alweer een tuin door en voor de buurt in de gemeente Velsen wordt gerealiseerd. Waar plaats is voor groente, bloemen, spelen, samenkomen, samenwerken en samen zijn. 


Wil je ook meedoen?

Check de facebook pagina, stuur een mail of kom langs op zaterdagochtend. Dan werken we vaak samen in de tuin. En ook zonder groene vingers ben je van harte welkom!