Nieuws

Getekend voor buurttuin de Spil

De kogel is door de kerk ⛪️, de handtekeningen🖋 zijn gezet: De Spiltuin is een feit! 🥳🍾Op het terrein van voormalig buurthuis de Spil komt weer een tuin van de buurt!  👩‍🌾🌱👨‍🌾🌷🍅 Bedacht en beheerd door buurtbewoners én de school Waldorf aan Zee gaat hier zijn schooltuinen houden.

Lees meer »

15&16 maart: NLdoet groendag in Velsen!

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart is het weer NLdoet dag. Ben jij handig met een hamer of heb je groene vingers? Meld je dan aan als vrijwilliger voor één dag in een van de drie buurttuinen in Driehuis en Velsen.

Lees meer »

Buurttuin in de maak!

Yes er is weer een buurttuin in IJmuiden in de maak. 🎉🌱💪. Een tijdelijke buurttuin op het terrein van het voormalige buurtcentrum De Spil.

Lees meer »

WADI-workshop op Waterloo

Zondag 15 oktober stonden vrijwilligers en buurtbewoners zij aan zij met de schop in de hand voor het graven van een wadi. De WADI-workshop was georganiseerd door vrijwilligers van buurttuin Waterloo en bracht enthousiastelingen samen om te leren en praktijkervaring op te doen met duurzaam waterbeheer.

Lees meer »

De toekomst van de tuin!

Wat een geslaagde tuinsessie van tuinteam Waterloo in Driehuis vanochtend!  Vrijwilligers verzamelden zich om 10 uur in het naastgelegen Pieter Vermeulen Museum. Na een heerlijk onthaal met de meest indrukwekkende baksels - waaronder natuurlijk een worteltjestaart - kwamen alle ideeën voor komend(e) seizoen(en) op tafel. 🌱🖍

Lees meer »

Buurten bij Wortels in de Stadsschouwburg

Op burendag stond Buurttuin Pacha Mamma  - als buren van de @stadsschouwburgvelsen - onze buurttuin te promoten. Alhoewel wij bijna aan het einde van het oogstseizoen zijn, genoten bezoekers tijdens een rondleiding enorm van alles wat er nog te vinden is in de tuin. 🌻🌺🍎🍇🥬

Lees meer »

(drink)Waterbesparend tuinieren

We hebben sinds kort een nieuwe aanwinst in de buurttuin Waterloo, een ouderwetse handpomp met een zwengel waarmee we grondwater omhoog kunnen pompen en zo onze groente- en inheemse vlinder- en bijenplanten op een duurzame manier van water kunnen voorzien. 

Lees meer »