Eerste minibos voor IJmuiden

Gepubliceerd op 28 mei 2022 om 15:00

IJmuider Courant - IJmuiden krijgt een tiny forest. Nog zo'n mooi initiatief om onze gemeente groener en socialer te maken. 

Meta Streefland, geboren en getogen in IJmuiden, knapte in de coronaperiode haar tuin op. En daarna dacht ze: 'Ik wil door'. Meer groen, meer biodiversiteit in haar buurtje dat in de jaren vijftig van de vorige eeuw is gebouwd. 

Ze verdiepte zich in de mogelijkheden om het grote vierkante grasveld tussen de Venusstraat, de Zuiderkruisstraat, de Eenhoornstraat en de Saturnusstraat mooier te maken. Zo kwam ze terecht bij een tiny forest.

Het concept van een tiny forest of minibos is bedacht door de Indiër Shubhendu Sharrma. Zijn doel is het terugbrengen van de oerbossen. Met twee belangrijke uitgangspunten bodemkwaliteit en inheemse planten.

Samen met de gemeente, IVN, basisschool de Zefier en het Tender College ontwerpt ze het tiny forest en planten deze gezamenlijk aan. Meta's grotere droom: "Mijn ultieme doel is vanuit hier een groene corridor te maken naar het Stadspark. Eigenlijk wil ik door heel IJmuiden een groene route van park tot park en dat hoeft echt niet ingewikkeld te zijn." 

En dat sluit dan weer naadloos aan op de dromen van Stichting Wortels. We gaan ervoor. Velsen samen groen en sociaal. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.